Expo info & bio

Philomene Gregoire is geboren en getogen in Haarlem . Ze komt uit een creatieve familie waar individualiteit erkend en gestimuleerd wordt, zo kwam zij al vroeg in aanraking met boeken, muziek, politiek en kunst. Toen het meisje op een dag besloot haar eigen kunst te maken met houtskool en potlood, kreeg zij les in verschillende technieken van verschillende leermeesters. Ze ontdekte de boeken van schrijvers zoals Zola, Kafka en Dostojevski; het sociaal engagement in hun werk sprak haar aan. Na de middelbare school volgde zij een hbo-opleiding voor grafisch vormgever. Nog later ging zij op wereldreis om nieuwe invloeden op te zuigen aan de ene zijde, daarnaast is de kunstenares zichzelf blijven ontdekken en ontwikkelen. Dit laatste heeft geleid tot een boeiende, kleurrijke verzameling van schilderijen en kunstobjecten gedurende de afgelopen decennia.

Life Recycled .
“Het ontdekken van je eigen beeldende expressie” staat centraal in de persoonlijke ontwikkeling van de kunstenaar. Philomene gelooft in de creatieve kracht van de mens. Zij gelooft dat mensen middels een dialoog aan te gaan met het materiaal je een brug kunt slaan tussen het bewuste en onbewuste. Met andere woorden, er is een samenhang tussen het “materieel zijn” en “spiritueel zijn” in ieder mens. Deze twee rode draden zien we dan ook terug in haar werk van uiteenlopende onderwerpen.
Als kind werd zij geconfronteerd met het absurde, het chaotische, het onredelijke van het leven om ons heen, dat haar verwonderde en fascineerde. En dit is de kunstenares blijven fascineren tot de dag van vandaag. Zij wil de chaos verdrijven, zij wil de wereld organiseren op een haar aangereikte manier zodat zij het beter kan aanraken en begrijpen. Ze wil het raadselachtige van het leven de baas zijn. Deze impuls leidt tot een reeks relatief kleine schilderijen; intieme taferelen. Tegelijkertijd wil de kunstenares zich bewust blijven van haar innerlijke en spirituele wezen en het contact daarmee niet uit het oog verliezen. Uiteindelijk maakt de emotionele en spirituele reis de cirkel rond: Life Recycled, een tentoonstelling waarin twee zoektochten, twee universa uiteindelijk één worden.


Meer info:
communicatieinbeeld.blogspot.com

philogr@hotmail.com

© tekst Julie O’Yang

Comments

Popular Posts