Tengel WaterWorks / Rusland jaar 2013




Project ‘Water Works’
Zaanse kunstenaars van alle disciplines is gevraagd werk te realiseren dat zich tot het thema ‘water’ verhoudt in de breedste zin van het woord.
Zaans Kunstenaarsplatform Tengel gaat een expositie organiseren in de Honig aan de Zaan. Deze expositie, ‘WaterWorks’ geheten, zal gehouden worden in september/oktober 2013 .
Water is in de beeldende kunst, de literatuur en de muziek al eeuwenlang een inspirerend onderwerp en een verbindende factor.
Daarnaast organiseert Tengel een tweede project rondom het thema ‘ Water ’ in het Ruslandjaar 2013. Dit wordt een uitwisseling met Russische kunstenaars met het doel de Zaanstreek en Rusland te verbinden in een virtuele expositie.
Deze expositie zal online te zien zijn en op diverse plekken getoond worden, o.m. op salonboot ‘Peter de Grote’ van rederij Tetteroo in het kader van een cultureel arrangement. Deze boot gaat varen tussen de Hermitage Amsterdam en Zaandam en zal ook de expositie Waterworks in Zaandam aandoen.
Het Zaans Museum heeft ons uitgenodigd om de virtuele expositie te presenteren.
In deze tijd kunnen wij via het wereldwijde web contact maken met de hele wereld. Middels het internet kunnen we buiten de grenzen van onze eigen omgeving reizen en zo contact maken met andere culturen. Om het project Waterwerken te realiseren zijn naast een goede samenwerking ook de nodige financiële middelen nodig.
De commissie buigt zich voorts over mogelijkheden om het project te relateren aan andere activiteiten die in het Ruslandjaar zullen plaatsvinden. We zijn met betrokken partijen in gesprek om alle plannen verder uit te werken en te concretiseren.
Op dit moment zijn er 15 Russische kunstenaars geselecteerd. Eind februari hopen we alle kunstenaars compleet te hebben en wordt de website gebouwd die 3 Maart in de lucht zal gaan met een preview. De website zal te vinden zijn onder www.tengelexpo.nl
Commissie Water Works:
Katrine van Klaveren , Philo Gregoire , Margriet van Engelen
Irina Pavlik, Angèle van den Thillart, Jansje Dane , Alan de Geus , Saskia Westenberg , Laurien Sneep

Comments

Popular Posts